groep 4B meester Robert Bakker en juf Erika Valster

 erika en robert (Custom)


thema ‘slapen’ • Groep 4B had woensdag een slaapfeestje. De klas lag vol met slaapzakken, dekbedden en kussens. En de kinderen hadden allemaal een pyjama aangetrokken. Dat kwam goed van pas, want het was behoorlijk koud in school. En wat is het toch heerlijk om te lezen en te werken vanuit je warme bed. Ook de vaders en moeders waren uitgenodigd om al ons werk te bewonderen en hebben goed meegedaan aan de woordzoeker.

  tot 100


 •          

  Groep 4B is na de vakantie gestart met het rekenen met de getallenlijn. We kunnen nu sommen tot 100 uitrekenen met behulp van de getallenlijn. Om dit nog even extra uit te beelden mochten we enorme getallenlijn op de gang maken. Daar maakten we enorme stappen en kleine sprongen. Vraagt u er maar eens naar. Ook willen we u de foto's van ons kerstontbijt niet onthouden. Wat zag het er gezellig en goed uit.

   

  Sintcircuit • Groep 3B en 4B hebben vandaag wel zeer bijzondere reken en taallessen gehad. Er was een echt Sintcircuit met: sjoelen, sintganzenbord, sintmemory, brieven schrijven aan Sinterklaas en Wie maakt de hoogste schoorsteen. De kinderen van groep 4B mochten voor juf en meester spelen en dat deden ze heel goed. Er werd goed samengewerkt.

  rommelpiet • In groep 4B is Rommelpiet op bezoek geweest. Hij had er echt een ontzettende rommel van gemaakt, maar gelukkig zitten er 24 echte opruimpieten in de klas. Tijdens de rekenles hebben we gewerkt met bouwtekeningen. Je kunt het bouwen van een gebouw goed aan ons overlaten.

  Chromebooks • Na de herfstvakantie is groep 4B gestart met het maken van Nieuwsbegrip op de Chromebooks. We loggen in op www.nieuwsbegrip.nl, lezen een actuele tekst en maken daarna vragen over de tekst. Zo is begrijpend lezen erg leuk!