Groep 6C heeft een bijzonder uitstapje gemaakt naar de landtong bij Rozenburg. Middenin het havengebied mochten ze struinen door een natuurgebied. Daarna hebben ze in het laboratorium hun eigen haargel gemaakt en meer geleerd over de verschillende beroepen in de haven. Het was een zeer afwisselend en leuk uitje.

Groep 6C heeft meegedaan aan de buitenlesdag. Over het hele plein hingen rekenopdrachten over de klok en de kalender. In tweetallen hebben de leerlingen geprobeerd alle opdrachten te vinden en goed uit te rekenen. Het was een zeer geslaagde les en veel kinderen wilden wel vaker zo rekenen.

De leerlingen van groep 6c hebben een eigen contoller voor een spel ontworpen. Met behulp van een kleine apparaatje (Makey Makey) leerden de kinderen over de stroomkring en was iedereen in staat om de controller te laten werken een spel te spelen.

Groep 6 bereidt zich voor op de komende lessen bij de schooltuin. We leren van meester Richard van alles over zaaien, zaden en grondsoorten, zodat we in april / mei op ons stukje grond groente kunnen gaan verbouwen.

 

Vorige week hebben we met onze groep een les gehad over knaagdieren. Voor deze les gingen we naar de kinderboerderij.
We weten nu een heleboel kenmerken van een knaagdier. Ook weten we inmiddels dat konijnen en hazen geen knaagdieren zijn. Wist u dat ook?
De foto’s laten zien wat we gezien en gedaan hebben.

Groep 6C is op bezoek geweest in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. We kregen eerst een interessante les in het lokaal. Vervolgens mochten we in kleine groepjes op zoek naar onderdelen van dieren om te tekenen. Met die onderdelen gaan we op school een fantasiedier maken. Veel te snel wat het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een leuke middag