groep 8B Anne Rein Heddema en Rob van Asperen

rob en annerein (Custom) (2) 


Nog een aantal foto’s van de musical van de groepen 8.

De groepen 8 hebben het jaar afgesloten met onder meer een roeitocht op de Rottemeren.

Het prachtige filmpje is gemaakt door meester Jan Vermaak.


De kinderen van groep 8B speelden met aanstekelijk enthousiasme de musical Betoeterd. Ze kregen een daverend slotapplaus van hun ouders. De helpende musicalmoeders werden na afloop verdiend in het zonnetje gezet.

 

  • In groep 8B was vandaag de 88-jarige heer Alphons Katan te gast, die vertelde over zijn ervaringen in Westerbork. De heer Katan was nog uiterst kwiek en snel van geest.
    De kinderen luistereden ademloos en hadden voortreffelijke vragen voorbereid. De heer Katan was zeer te spreken over de groep.

    Het gezin Katan woont in Leeuwarden wanneer de oorlog uitbreekt. Als de ouders van Alphons in 1942 kort na elkaar worden gearresteerd, wordt de12-jarige Alphons ondergebracht bij Joodse vrienden. Met het bejaarde echtpaar komt hij terecht in kamp Westerbork. Verdoofd en zich maar vaag bewust van het drama om hem heen, verblijft Alphons een half jaar in dit ‘voorportaal van de dood’. Wanneer een tante de Duitsers weet te overtuigen dat haar neefje ‘half Jood’ (en dus Arisch) zou zijn, wordt Alphons vrijgelaten. Uiteindelijk maakt Alphons de bevrijding mee in Leiden. Zijn ouders is een ander lot beschoren. Moeder wordt vermoord in Auschwitz. Vader vindt de dood in Mauthausen.

    Het was een indrukwekkend verhaal.

    Groep 8B heeft zich heerlijk uitgeleefd in het beeldbewerken. Hierbij enkele resultaten.