Wat fijn dat we op de kinderboerderij alle ingrediënten voor een pannenkoek konden vinden. Het was een heerlijke les!

 • door Yenthe en Indi groep 5B

  Op donderdag 1 november 2018 gingen we met schoolzwemmen waterpolo spelen. Er waren twee teams: paars en oranje. En paars heeft gewonnen en daarna gingen we verder trainen voor waterpolo. Het was superleuk en we hebben veel plezier gehad en we hebben veel geleerd.

 • Milou en Felippa 5B

  Groep 5A en 5B zijn naar het meespeelorkest geweest. We hebben een paar liedjes gezongen: Luister, Hé speel je mee, Zenuwenlied, Hé man laat eens horen dan! Het was bij de SKVR. We gingen naar de SKVR met de tram. We werden in groepjes verdeeld en elk groepje mocht een instrument spelen en de instrumenten waren: viool, blokfluit, klarinet, blokfluit, drum en accordeon. Je had een meester of juf die het je ging leren. We kwamen bij elkaar en gingen met de instrumenten samen een lied spelen en het klonk heel mooi. Ten slotte gingen we met de tram weer naar de Emmaschool om nog drie uur te werken.

  Vandaag zijn wij op bezoek geweest bij de Hubo-bouwmarkt. Dit was erg leuk. We gingen op zoek naar allerlei spullen in de winkel die op ons papier stonden. Ook mochten we kijken bij de werkplaats om te zien hoe er hout werd gezaagd. Daarnaast kregen we hout mee voor in de klas, zodat we zelf aan de slag kunnen. We hebben ervan genoten!

  In groep 6 wordt gewerkt aan het thema Stevig en Sterk. De leelringen hebben geprobeerd om van kranten een tent te bouwen. Dat is goed gelukt!

  Dinsdag hebben we een herfstwandeling gemaakt. We zijn op zoek gegaan naar paddenstoelen. En die hebben we gevonden!