• Drie dagen per week krijgen de leerlingen schoolfruit, een project van de EU. Het verdelen van het fruit kan alleen dankzij de inzet van een groep enthousiaste fruitouders. Bedankt!

   

  Wij hebben een animatie gemaakt over kerst en nieuwjaar. Het was superleuk om te maken en we hebben veel plezier gehad. Het duurde wel lang, omdat we per dia één beweging moesten maken. We hebben een animatie gemaakt over twee verliefde sneeuwpoppen en we hopen dat je het leuk vindt.
  Groetjes Justine & Gisele

  rekenen • Rekensommen in het werkboek? Dat kunnen wij ook op het schoolplein!

  gaming zongroep • Begin oktober zijn de zongroepen 7 en 8 samen begonnen aan het lesprogramma GAMING van het Wetenschapsknooppunt. De aftrap vond plaats op de Erasmus Universiteit. Daar hebben onze leerlingen het openingscollege gevolgd en kennisgemaakt met professoren en het gebouwencomplex.
  Na de herfstvakantie is de lessenserie gaming verder op school uitgerold. Negentien leerlingen zijn elke woensdagochtend in het zonlokaal aan de slag gegaan met wat gaming precies is. Juf Romina en juf Sanne, onze gastdocenten, hebben onze leerlingen kennis laten maken met de onderzoekscyclus (verwonderen, verkennen, onderzoek opzetten, onderzoek uitvoeren, concluderen, presenteren) en de vaardigheden (nieuwe antwoorden bedenken, alles inspecteren, richting bepalen, ideeën delen, begrijpelijk maken, logisch denken).
  Elke les zijn de zonners een stap verder gekomen met de processen die er uiteindelijk toe hebben geleid, dat ze weten hoe een interview opgezet kan worden en hoe je een ´serious game´ ontwerpt.
  Vragen zoals: Waarom game je? Wat vind je zo leuk aan een spel? Hoe lang game je of hoe lang mag je gamen? Wat voor soort games speel je? Geef je de voorkeur aan een bordspel of aan een online spel en waarom? Heb je wel eens een ´serious game´ gespeeld en wat vind je ervan? kwamen geregeld voorbij.
  Afgelopen week was de laatste les en hebben onze leerlingen met elkaar het eigen ontworpen ´serious´ bordspel getest, elkaar beoordeeld en de laatste finishing touch toegepast. Het zijn goed doordachte spellen geworden en we hebben van de nieuwe spellen genoten en geleerd.
  Als slagroom op de taart staat er eind januari nog een externe activiteit gepland. Daarover later meer!

  circuit • In groep 5A hebben we een circuit gedaan. We hebben gespeeld met de gekregen cadeautjes van de Sint en knutsels gemaakt voor in de kerstboom.

   

  Sinterklaas had een heerlijke ochtend op de Emmaschool. In bijgaand filmpje zie je hoe hij werd ontvangen en daarna hoe alle kleuters hem toezongen in de speelzaal.

   

  Christel van der Wagt (Custom) 


  Henriette de Rooij (Custom) 


   Hannah Baron (Custom)


  Liesbeth Visser (Custom) 


   Maud (Custom)


   

  pieter (Custom) 


   

  daniël (Custom) 


   


  judith koolhaas (Custom)

  Judith Koolhaas

  Wat is de zongroep?

  De zongroep is samengesteld uit kinderen die sneller leren en meer leerstof aan kunnen dan regulier in de klas geboden wordt. Om deze leerlingen voldoende uitdagende leerstof aan te kunnen bieden, is de zongroep in het leven geroepen, waarin we groepsdoorbrekend werken (groep 5 t/m 8). Een keer per week krijgen deze leerlingen les in een apart groepje.

  Uiteraard blijven we binnen de reguliere groep  extra uitdagingen in de leerstof aanbieden.