• Het lijkt nog zo ver weg, maar voor je het weet is het al 4 oktober. Samen griezelen tijdens de Kinderboekenweek, dat is namelijk hét thema van de Kinderboekenweek 2017: Griezelen! Gruwelijk eng. Griezelen kan natuurlijk op veel manieren en je kunt er je eigen draai aan geven. Lees over spookjes en superdieren, over schattige monsters en bange ridders, over draken en andere griezelige dieren! Er is altijd wel een boek te vinden dat past bij elke leerling.
    Kinderboekenweek 2017
    Van 4 tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Griezelen! Gruwelijk eng’. Op de Emmaschool werken we ook met het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand, ‘Bibbers in je buik’.

  •   

    Naast de landelijke kinderboekenweek is er de Christelijke Kinderboekenmaand met het thema: ‘Bibbers in je buik’. Dit thema heeft raakvlakken met het thema van de landelijke kinderboekenweek. Vanuit een positief christelijke visie wordt het thema ‘bang zijn’ benaderd. Ben jij weleens bang in het donker? Droom jij wel eens naar? Vind je spinnen eng? Of heb je pijn in je buik als je naar school moet? Iedereen is weleens bang. Dat is helemaal niet gek! Als je bang bent of schrikt, bonst je hart in je keel of voel je bibbers in je buik.