• Vroeger gingen mensen soms maar een dagje op vakantie. Ze spraken er vaak weken over. Aan de leerlingen van groep 8 vroegen we of vakantie eigenlijk noodzakelijk is.

  Enkele antwoorden:

   Ik vind dat vakantie wel nodig is. Als je op school zit of op je werk ben je telkens bezig. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er vakantie is. Met vakantie kan je namelijk naar een ander land om te ontspannen. Het is ook fijn dat er vakantie is, omdat het buitenland dan meer toeristen krijgt. Toeristen zijn fijn, omdat die geld uitgeven aan restaurants, musea en nog veel meer. Toeristen hebben ook een nadeel, namelijk dat ze voor heel veel drukte zorgen. 
  Hanna

   

  Vakantie is nodig omdat je dan een tijdje kunt ontspannen en dan even van school of je werk verlost bent. Het is ook leuk als je in de vakantie naar een ander land gaat. Wij gaan meestal met onze tent naar Frankrijk op vakantie. Dat is heel leuk, maar het is daar ook enorm warm. De oplossing daarvoor is zwemmen. We zijn ook wel eens op vakantie geweest toen het juist heel erg had geregend. Dat is wat ik vind van vakantie.
  Hidde