groep 4B meester Robert Bakker en juf Erika Valster

 erika en robert (Custom)


Sintcircuit • Groep 3B en 4B hebben vandaag wel zeer bijzondere reken en taallessen gehad. Er was een echt Sintcircuit met: sjoelen, sintganzenbord, sintmemory, brieven schrijven aan Sinterklaas en Wie maakt de hoogste schoorsteen. De kinderen van groep 4B mochten voor juf en meester spelen en dat deden ze heel goed. Er werd goed samengewerkt.

  rommelpiet • In groep 4B is Rommelpiet op bezoek geweest. Hij had er echt een ontzettende rommel van gemaakt, maar gelukkig zitten er 24 echte opruimpieten in de klas. Tijdens de rekenles hebben we gewerkt met bouwtekeningen. Je kunt het bouwen van een gebouw goed aan ons overlaten.

  Chromebooks • Na de herfstvakantie is groep 4B gestart met het maken van Nieuwsbegrip op de Chromebooks. We loggen in op www.nieuwsbegrip.nl, lezen een actuele tekst en maken daarna vragen over de tekst. Zo is begrijpend lezen erg leuk!

  onderzoeken en ontwerpen • Vorige week heeft groep 4B de les over het bouwen van sterke constructies gehad. Met spaghetti en spekjes werd met behulp van de driehoekconstructie een zo hoog mogelijk bouwwerk gemaakt.

  paddenstoelen • Groep 4B heeft vandaag alles geleerd over de paddenstoel. We kunnen alle onderdelen van de paddenstoel nu benoemen. En die paddenstoelen moesten natuurlijk ook even bekeken en geproefd worden. Daarna hebben we gesmuld van een zelfgemaakte paddenstoelensoep. Ook mochten we vanmiddag lekker lezen in de Donald Duck, want lezen is heerlijk ontspannend.