Sjakie en de chocoladefabriek

Geschreven door Roald Dahl

Niemand heeft ooit iemand in of uit de chocoladefabriek zien komen. Maar toch wordt er chocola gemaakt. Maar op een dag zegt de eigenaar van de fabriek:  “Wie de gouden chocoladereep vindt, krijgt een rondleiding in mijn fabriek.” Er zijn er vijf van die chocoladerepen. Sjakie en nog vier andere kinderen vinden die repen, zij krijgen een rondleiding in de fabriek. Er gebeurt van alles in de fabriek. Wil je weten wat er gebeurt, en wie het overleeft?  lees dan dit boek.

Ik vond het een spannend boek, met veel humor.

Dit stukje is geschreven door  Megan Spronken

lexilanddoor Loïs Newar

Het boek is geschreven door Suzi Moore

Lexiland gaat over het meisje Emma. Op 1 maart overleed haar tweelingzus Laura. Wat heel erg was, want het gebeurde op hun verjaardag. Sinds die dag voelt Emma zich eenzaam en onzichtbaar.

Maar dan ontmoet ze Lexi en dat verandert alles. Lexi is erg bijzonder en Emma voelt zich erg aangetrokken tot de sfeer van Lexiland, een plek waar schijbaar alles kan gebeuren. Terwijl Emma en Lexi goede vriendinnen worden, merkt Emma dat een gebroken hart het meest geneest als je een nieuwe vriendin toelaat in je leven.

KORENWOLF2

door Luna

Het boek is geschreven door Jacques Vriens en de illustraties zijn van Annet Schaap.

De hoofdrolspelers van dit boek zijn: Nina, Eefie, Joost, oma en puberbroer Pepijn! Waar het boek over gaat: Dat de ouders van Eefie, Joost, Pepijn en Nina een groot hotel hebben en dus ook minder aandacht voor hun kinderen. Maar gelukkig is oma er natuurlijk en die heeft altijd tijd voor hun kleinkinderen. Het hotel heet De Korenwolf en daarop hebben de kinderen iets op bedacht. De kleine Nina, haar grote zus Eefie, haar handige broertje Joost en haar ondernemende oma vormen samen de bende van de korenwolf. Puberbroer Pepijn vindt dat hele bendegedoe knap waardeloos, maar meestal doet hij uiteindelijk (onder protest) toch wel mee. De bende is oma ook heel dankbaar omdat oma altijd alles voor de kinderen over heeft. Een van de leukste dingen vinden de kinderen toch wel de lekkere stroopwafels die oma altijd uitdeelt. Oma is gewoon een SUPEROMA! Soms vinden de kinderen het fijn om in een hotel te wonen, maar soms is het niet leuk. Dan hebben je ouders vaak geen tijd voor je. Dan moet jezelf maar zien te vermaken en daar is de bende erg goed in.

Ik raad jullie zeker aan om dit boek te gaan lezen. Veel lees plezier!

Moeder nummer nul, door Marjolijn Hof

moeder nummere nul CustomFjezo is geadopteerd. Hij weet niets over zijn biologische moeder. Hij heeft er ook niet echt belangstelling voor. Totdat hij Maud leert kennen, die alles over zijn biologische moeder wil weten. Fjezo kan heel goed tekenen, misschien is zijn moeder wel een beroemde kunstenares, of een vreselijk mens. Fjezo gaat op onderzoek uit....
Megan Spronken

oma majesteit

door Loïs Honig

Het boek gaat over een meisje Veronica. Veronica schrikt erg als ze op school hoort dat haar oma erg ziek is geworden. Bij haar oma woont ze al heel lang, sinds het overlijden van haar ouders, die door een auto ongeluk zijn omgekomen. Nu haar oma in het ziekenhuis ligt moet ze naar de enige zus van haar moeder, en aan haar en haar zoontje heeft ze een erge hekel. Het zoontje Alex pakt veel dingen van Veronica af en slijmt heel erg bij zijn moeder. Veronica kan het daar niet langer uithouden, maar opeens verandert Alex het lijkt of ze goeie vrienden worden. Of het met haar oma ooit nog goed komt mag je zelf lezen!

Geschreven door: Joke Kranenbarg

fsidestorydoor Megan Spronken

De schrijver van het boek is Hans Kuyper. Het boek gaat over een meisje, ze heet Naomi. Ze verhuist van 010 naar 020. Ze gaat daar op school. Ze zit in een klas vol Ajax-fans. Maar zelf is ze een Feynoord-fan. Iedereen uit haar klas doet gemeen tegen haar, omdat ze Feynoord-fan is. Ze kan het niet meer aan, totdat ze verliefd wordt op een jongen uit haar klas. Ze wordt verliefd op de ergste jongen  van haar klas. Houd je van grappige, spannende boeken  en boeken over voetbal dan zou ik dit boek lezen.