Sjakie en de chocoladefabriek

Geschreven door Roald Dahl

Niemand heeft ooit iemand in of uit de chocoladefabriek zien komen. Maar toch wordt er chocola gemaakt. Maar op een dag zegt de eigenaar van de fabriek:  “Wie de gouden chocoladereep vindt, krijgt een rondleiding in mijn fabriek.” Er zijn er vijf van die chocoladerepen. Sjakie en nog vier andere kinderen vinden die repen, zij krijgen een rondleiding in de fabriek. Er gebeurt van alles in de fabriek. Wil je weten wat er gebeurt, en wie het overleeft?  lees dan dit boek.

Ik vond het een spannend boek, met veel humor.

Dit stukje is geschreven door  Megan Spronken

lexilanddoor Loïs Newar

Het boek is geschreven door Suzi Moore

Lexiland gaat over het meisje Emma. Op 1 maart overleed haar tweelingzus Laura. Wat heel erg was, want het gebeurde op hun verjaardag. Sinds die dag voelt Emma zich eenzaam en onzichtbaar.

Maar dan ontmoet ze Lexi en dat verandert alles. Lexi is erg bijzonder en Emma voelt zich erg aangetrokken tot de sfeer van Lexiland, een plek waar schijbaar alles kan gebeuren. Terwijl Emma en Lexi goede vriendinnen worden, merkt Emma dat een gebroken hart het meest geneest als je een nieuwe vriendin toelaat in je leven.

KORENWOLF2

door Luna

Het boek is geschreven door Jacques Vriens en de illustraties zijn van Annet Schaap.

De hoofdrolspelers van dit boek zijn: Nina, Eefie, Joost, oma en puberbroer Pepijn! Waar het boek over gaat: Dat de ouders van Eefie, Joost, Pepijn en Nina een groot hotel hebben en dus ook minder aandacht voor hun kinderen. Maar gelukkig is oma er natuurlijk en die heeft altijd tijd voor hun kleinkinderen. Het hotel heet De Korenwolf en daarop hebben de kinderen iets op bedacht. De kleine Nina, haar grote zus Eefie, haar handige broertje Joost en haar ondernemende oma vormen samen de bende van de korenwolf. Puberbroer Pepijn vindt dat hele bendegedoe knap waardeloos, maar meestal doet hij uiteindelijk (onder protest) toch wel mee. De bende is oma ook heel dankbaar omdat oma altijd alles voor de kinderen over heeft. Een van de leukste dingen vinden de kinderen toch wel de lekkere stroopwafels die oma altijd uitdeelt. Oma is gewoon een SUPEROMA! Soms vinden de kinderen het fijn om in een hotel te wonen, maar soms is het niet leuk. Dan hebben je ouders vaak geen tijd voor je. Dan moet jezelf maar zien te vermaken en daar is de bende erg goed in.

Ik raad jullie zeker aan om dit boek te gaan lezen. Veel lees plezier!

Moeder nummer nul, door Marjolijn Hof

moeder nummere nul CustomFjezo is geadopteerd. Hij weet niets over zijn biologische moeder. Hij heeft er ook niet echt belangstelling voor. Totdat hij Maud leert kennen, die alles over zijn biologische moeder wil weten. Fjezo kan heel goed tekenen, misschien is zijn moeder wel een beroemde kunstenares, of een vreselijk mens. Fjezo gaat op onderzoek uit....
Megan Spronken

oma majesteit

door Loïs Honig

Het boek gaat over een meisje Veronica. Veronica schrikt erg als ze op school hoort dat haar oma erg ziek is geworden. Bij haar oma woont ze al heel lang, sinds het overlijden van haar ouders, die door een auto ongeluk zijn omgekomen. Nu haar oma in het ziekenhuis ligt moet ze naar de enige zus van haar moeder, en aan haar en haar zoontje heeft ze een erge hekel. Het zoontje Alex pakt veel dingen van Veronica af en slijmt heel erg bij zijn moeder. Veronica kan het daar niet langer uithouden, maar opeens verandert Alex het lijkt of ze goeie vrienden worden. Of het met haar oma ooit nog goed komt mag je zelf lezen!

Geschreven door: Joke Kranenbarg

fsidestorydoor Megan Spronken

De schrijver van het boek is Hans Kuyper. Het boek gaat over een meisje, ze heet Naomi. Ze verhuist van 010 naar 020. Ze gaat daar op school. Ze zit in een klas vol Ajax-fans. Maar zelf is ze een Feynoord-fan. Iedereen uit haar klas doet gemeen tegen haar, omdat ze Feynoord-fan is. Ze kan het niet meer aan, totdat ze verliefd wordt op een jongen uit haar klas. Ze wordt verliefd op de ergste jongen  van haar klas. Houd je van grappige, spannende boeken  en boeken over voetbal dan zou ik dit boek lezen.

gevaarlijk spel

Gerard van Gemert

door Berend ten Brink

Het boek, Gevaarlijk spel gaat over Stijn en Storm. Ze voetballen op hoog niveau bij hun club FC Rapitas. Omdat ze met penalty’s het regiokampioenschap hebben gewonnen, mogen ze met hun hele team naar de halve finale van de Champions League. In die halve finale spelen Kick’69, hun favoriete ploeg tegen de topclub Petchwood United. Het gaat helemaal mis… Op het vliegveld worden Bert Pringel (sterspeler van Kick’69 en de vriend van Stijn en Storm) ontvoerd door Nederlanders. Stijn en Storm worden bevrijd op de voorwaarde dat ze een wedstrijd tegen het jeugdteam van Petchwood United winnen, anders zien ze Bert terug met een gebroken enkel… In de jaszak van Stijn vinden ze enveloppen met opdrachten. Die voeren ze uit. Daarna wordt Bert vrijgelaten. Omdat heel de wereld het verhaal van de jongens wil weten, worden ze uitgenodigd door Jack Donkersloot, presentator van een talkshow. In die talkshow wordt ook de voorzitter van de KNVB, Willem-Jan de Haas uitgenodigd. Wat daarna gebeurt moet je zelf maar lezen…!!!!

gave grieken

door Bob van den Berg

Dit boek van Terry Deary moet je lezen want er je leert er op een grappige manier over Die Gave Grieken. Met leuke tekeningen en strips van Martin Brown leer je over stormrammen, houten  paarden en de Olympische Spelen.

 

Met-acht-appels-in-een-tent-7346538

schrijver: L. Veenhoven

door Puck de Rijke

Met acht appels in een tent is een boek wat mijn moeder vroeger las. Het gaat over een gezin dat acht kinderen heeft: vijf jongens en drie meisjes die gaan kamperen op de camping Peer. Op die camping zitten allemaal jongens die raar zijn maar ook leuke kinderen van hun leeftijd. Hun moeder is erg moe dus daarom gaat zij een week logeren bij mevrouw Groenendaal in het bos. Hun vader gaat mee kamperen om goed op hen te letten. De kinderen doen allerlei klusjes in huis en zoeken steeds hun hond die bij de buurvrouw in huis ligt. Die buurvrouw is erg bang voor honden en daarom moeten ze erg goed oppassen, want anders gaat de buurvrouw weer gillen. Het is een erg leuk boek om te lezen, dus veel leesplezier.

spetterende spijsverteringschrijver: N. Arnold
door Lieselot Pol

Het boek spetterende spijsvertering is een grappig, leuk geschreven en leerzaam boek. Je leert er bijvoorbeeld in hoe je darmen werken, hoe lang het duurt om een broodje kaas te verteren en nog veel meer !! Ook is dit geen boek voor mensen die snel misselijk worden en als je dan toch moet overgeven doe dat dan niet op het boek maar ernaast. Er staan vooral ook gruwelijke weetjes en een verhaal over een geheim agent die in de maag van de professor naar een pennendop moet zoeken of vieze dingen eten als oogballen en schapenmaag.
Veel leesplezier!

tovenaar van ozdoor Pascalle Haan

Dit boek gaat over een meisje dat in een land komt dat heet Oz heet. Dat meisje heet Dorothy. Ze moet een tovenaar vinden. Gaat dat lukken? Er is een heks uit het Noorden, die goed is en er is een heks uit het Westen die slecht is. Ik vind dit boek leuk, want het is leuk voor jong en oud.

Schrijver: Lyman Frank BAUM

 

machtigekrachten

door Dominiek Blok

Dit is een boek waar je van leert, en nu moet je niet denken dat het een saai informatieboek is, want er staan LEUKE en grappige weetjes in, bijvoorbeeld hoe een gebouw uit de grond wordt getrokken door een storm. Er staan ook een paar vragen in bijvoorbeeld: wat denk je dat er gebeurt als je een ei met je vinger laat tollen (maar niet te hard drukken)? Tip: kies dit boek niet als je niet tegen dingen kan zoals te pletter vallende mensen die hun parachute zijn vergeten. En ik was vergeten te zeggen dat er ook veel leuke strips in staan.

Serie: Waanzinnig om te weten

Schrijver: Nick Arnold

Een nutiige en leuke site om tafels te oefenen en te onderhouden: http://www.tafelsoefenen.nl/

tafelsoefenenklein

{extravote 2}

koning van Katorendoor Dirk

Het boek Koning van Katoren is geschreven door Jan Terlouw. Het gaat over een jongen die Stach heet. Hij woont in het land Katoren.

Toen Stach werd geboren stierf de Koning. Een paar dagen later valt zijn vader van een toren. Zijn moeder vindt het zo erg dat ze ook sterft. Al snel is Stach een wees. Zijn oom Gervaas neemt hem mee naar huis. Stach gaat bij zijn oom wonen. De zes zure ministers die tijdelijk regeren zoeken een nieuwe koning. Als Stach zeventien jaar is wil hij koning worden. Stiekem willen de ministers dat niet , ze verzinnen zeven moeilijke opdrachten. Wil je meer weten? Ga dan het boek maar snel lezen!

geronimo stilton

{extravote 1}

door Lucas, groep 7A
Geronimo Stilton maakt veel avonturen mee met zijn vrienden en familie. Er zijn veel boeken van Geronimo een populair boek is fantasia, daarin gaat Geronimo op avontuur in een fatasieland en maakt veel vrienden die hem helpen prinses Gaja te redden. Dus als je van avontuur houdt, lees dan de boeken van Geronimo Stilton.

Klik op 'lees meer' als je een reactie wilt plaatsen.

encyclopedie

Hoe werkt iets? Deze site laat je zien hoe heel veel dingen werken.

engels

 

Leuke site om je Engels te oefenen. Klik hier.

computermeesterEen leuke website van Belgische makelij, voor ouders en kinderen. Te benaderen vanaf onze online lessen: Computermeester

vroeger en zo

Voor wie van geschiedenis houdt.

digischool

Allerlei oefeningen op digischool.

spelletjesplein

Allerlei leerzame spelletjes van meester Sipke.

tafelsoefenen

Een prima site om je tafels te oefenen!

puzzelsite

Zet je hersens aan het werk met deze puzzels.

woordenkampioen

Klik op 'vrij spelen' om te spelen zonder inloggen.

woordenkampioen

Klik op 'vrij spelen' om te spelen zonder inloggen.

rekenweb

Een enorme hoeveelheid leuke rekenspellen.

tafels

Tafels oefenen wordt op deze manier leuk!

onlineklas

Je kunt hier zonder inloggen gewoon oefenen. Aanbevolen! Klik hier.

leerspellen

Een schat aan leerzame spellen.

memory

 

Geheugentraining: Memory.

wroet2

Voor kinderen van groep 1 tot en met 3 om te helpen bij de ontwikkeling van woord- en taalbegrip: Wroet.

taalspel

Taalspel. Leuk om te doen.

taal spelling en woordkennis

 

Taal, spelling en woordkennis. Met links naat allerlei andere sites. Klik hier.

 

lereniseenmakkie

Leren is een makkie! Allerlei oefeningen om te leren leren. Klik hier.

wetenschap24

 

Ook voor de slimmeriken: wetenschap24. Erg leuk.

rekenspellenEngels

Voor de slimmeriken: rekenspelletjes in het Engels. Wel erg leuk! Klik hier.

beetjespellenVoor het basisonderwijs. Verschillende niveaus. Even (gratis) aanmelden en oefenen maar! Klik hier.

citotrainerOp deze site kun je van alles oefenen. Klik hier en ga aan de slag!

topoeuropaLekker oefenen met topo Europa. Klik hier.

museum jocasRondkijken in museum Jocas. De moeite waard.

breuken escapeLeuke site om breuken te oefenen. Klik op het plaatje of hier.

 

pluskeerminLeuke rekenoefeningen.

Klik voor Pluskeermin hier.

 

wereldoriëntatieAllerlei oefeningen voor wereldoriëntatie. Klik hier.

beetje spellen

Je spelling oefenen. Je moet je wel even (gratis) aanmelden.

 

leertypenLeer op deze site (gratis) typen. Een aanrader.

Klik hier.

 

citoLeuke site om te oefenen voor je Cito-toets.

 

spellingjufLet op de (vele) brillen van deze juf! Veel spellinguitleg over werkwoorden.

 

beterspellen

Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. Dagelijks nieuwe spellingopgaven, met uitleg. Je moet je wel even aanmelden. Klik hier.

beterrekenenOp verschillende niveaus dagelijkse rekenopgaven. Je kunt dagelijks vier korte opgaven maken op je eigen niveau. Je moet je wel even (gratis) aanmelden. Aanbevolen. Klik hier.

 

 

leestrainerOp deze site kun je allerlei oefeningen doen met rekenen en taal voor Cito-toetsen.

Voor alle groepen vanaf groep 3.