Isa in 2015Terugblik op de Emmaschool door Isa van Staalduinen uit groep 8B (bovenste rij in het midden)

In groep 1 hadden wij juf Patricia. Ik weet nog dat zij soms als schilder de klas binnenkwam, toen ging ze een verhaal vertellen over die schilder. Dat vond ik altijd helemaal geweldig.

Groep 2 hadden we juf Ingrid. Met juf Ingrid gingen we altijd op een heel groot papier op de muziek achtjes tekenen. Ik was altijd heel tevreden op  mezelf als ik dan klaar was!

Groep 3 hadden we eerst juf Jolien. Die ging verhuizen. Toen kwam juf Jessica. We kregen dan een soort kaart met een bij erop. Als je een vraag had mocht je die dan in de lucht houden.

In groep 4 hadden we juf Karin en juf Marlies. Dat jaar bestond de Emmaschool 100 jaar! Ik vond dat de juffen heel mooi verkleed waren en wou dus per se naast een juf op de foto.Isa in 2011b

Groep 5 hadden we juf Cora en juf Marja. Ik vond dat juf Cora altijd heel leuk verhalen kon vertellen. Van juf Marja vond ik dat ze super mooi kon schrijven.

Groep 6 hadden we nog een keer juf Marja met juf Ruth. Dat was het eerste jaar dat we huiswerk kregen. Ik dacht dat het super leuk was! Maar hoe meer je kreeg hoe minder ik het vond...

Groep 7 hadden we juf Ciska en meester Fabian. Met juf Ciska gingen we altijd leuke dingen knutselen. Meester Fabian had steeds weer een nieuwe manier om ons te laten schrikken...

Groep 8 hadden wij meester Vermaak en meester Van Asperen. Dit vond ik het leukste jaar. We hadden dit jaar veel computerles, tekenen, eindmusical, kamp, enz.  

door Karlijn Kleij, groep 8A.
Toen ik vier jaar was kwam ik in groep 1 bij juf Jolien. Die klas bestond voornamelijk uit mensen die bij mij op de peuterspeelzaal hadden gezeten. Ik vond groep 1 wel leuk, maar ik mistte mijn beste vriendin. Gelukkig is ze maar twee weken jonger dan ik ben dus kwam ze al snel weer bij me in de klas. Ik vond het een heel leuk jaar. In groep 2 kregen we juf Ester. Dit was juf Esthers eerste jaar op onze school. Ik weet nog dat er altijd twee mensen mochten verven en als Lieselot en ik mochten verven maakten we er altijd expres een bende van zodat we het mochten schoonmaken. Ik weet ook niet waarom we dat leuk vonden, maar we deden het vaak. Dit jaar kwam er ook een nieuw meisje bij ons in de klas: Loïs Honig. Ze zou eerst in de andere klas komen, maar omdat ze mij kende van zwemles werd ze overgezet naar onze klas. Ik was kort daarna jarig en nodigde Loïs ook uit. Ze was al snel echt deel van onze klas. 

In groep 3 kregen we juf Cora. Ik had van mijn zus gehoord dat ze heel erg aardig was. Toen ik na de eerste dag thuis kwam gaf ik mijn zus groot gelijk. Juf Cora zei altijd: “Ik houd niet van mopperen.” Toch deed ze het wel af en toe, maar dat was dan ook wel nodig. Ook was er een oude vriendin van mij (van de peuterspeelzaal en groep 1) blijven zitten: Pascalle. Ik was heel erg blij toen ik te weten kwam dat ze weer bij me in de klas kwam. We waren gelijk weer dikke vriendinnen. Lieselot, Pascalle en ik spraken vaak met mekaar af. Dat jaar hadden we voor het eerst twee leraren. Op donderdag kwam meester Henk altijd. Juf Cora en meester Henk hebben me allebei veel geleerd. Ik vond het echt heel leuk dat jaar.

Karlijn in 2011In groep 4 hadden we juf Madelein. Op de eerste schooldag dacht ik meteen dat juf Madelein heel aardig zou zijn. Aan het einde van het jaar vond ik dat nog steeds. Het was een heel leuk jaar. Ook dat jaar bleef er iemand zitten: Renée. Ik kende Renée ook nog van de peuterspeelzaal en groep 1. Ik heb dit jaar ook weer een fantastische tijd gehad. In dit jaar bestond onze school ook nog eens 100 jaar. Op de foto zie je mij bovenaan (erg hè..)


In groep 5 hadden we juf Paola en meester Henk. Het was een heel gezellig jaar. Juf Paola was erg grappig en heel aardig. Ik weet nog dat haar lievelings kleur rood was. Bijna het hele lokaal was rood. Lieselot en ik hadden een heel mooi schilderij van juf Paola gemaakt. Het was een geweldig jaar....

In groep 6 kregen we juf Anne. Ook juf Anne was nieuw dat jaar. Ik dacht dat groep 6 wel leuk zou worden, maar zo leuk had ik nooit gedacht. We maakten tijdens de lunch op vrijdag tosti’s, met aardrijkskunde mochten we proppen gooien, met breuken hadden we pannenkoeken en we deden veel just dance. Natuurlijk waren er ook minder leuke dingen en de gewone lessen. Aan het eind van het jaar vroeg ze wat ze het volgende jaar zeker moest doen. Ik vond dat ze het gewoon hetzelfde moest doen als dat jaar.....


In groep 7 hadden we meester Van Asperen en juf Ciska. Dit was het eerste jaar dat we meer een meester hadden dan een juf. Karlijn in 2015Meester Van Asperen was heel leuk. Hij kon heel goed vertellen. Hij had een leuke geschiedenisles. Hij vertelde en we hoefden alleen te luisteren. Juf Ciska was er elke vrijdag. Dan werd er meer met de boeken gewerkt. Dat was niet erg, want dat moest ook gewoon gebeuren....

Groep 8 is nog niet afgelopen, maar het is nu al een super jaar. We hadden juf Tyske en meester Vermaak. Juf Aleida heeft ons super goed geholpen in haar lokaaltje boven. De tijd vloog voorbij. Op de foto hierboven sta ik op de bovenster rij in het midden. We gaan bijna op kamp en daarna hebben we de musical "Het dak eraf..!"en dan zit groep 8 er al weer op. Ik hoop dat het heel erg leuk gaat worden de komende weken...

 

 

 

sheilaVandaag kwam de 17-jarige Sheila even langs in groep 8b om te vertellen wat er bij haar opleiding allemaal komt kijken. Toen zij in groep 8 zat, zaten deze achtstegroepers in groep 3.......Zij verliet de Emmaschool met een mavo-advies en ze heeft de Toorop met glans doorlopen. Zij zit nu op het Zadkine-college en doet op dit moment een opleiding tot juridisch medewerker. Later, wanneer ze een baan gaat zoeken, wil ze eigenlijk het allerliefste stewardess worden...... Met haar doorzettingsvermogen en haar omgang met mensen zal haar dat zeker lukken!

santino06072012Santino (tegenwoordig Melanchthon) kwam weer eens even buurten. Hij liet zijn rapport zien. Het zag er prima uit! Hij gaat nu naar vwo-2.

De Emmaschool was een goede basis voor middelbare school. Er zijn ook jongens die op de basisschool bijna nooit huiswerk hadden. Die hadden het heel zwaar. Ik vond de Emmaschool erg leuk. Ik heb nog steeds veel vrienden van de Emmaschool. Ik ga nu naar VWO-2. Ik heb het erg naar mijn zin op het Melanchthon.

oud-leerlingen30062012Altijd leuk als oud-leerlingen ons komen opzoeken. Floortje (Erasmiaans Gymnasium), Demi en Manon (Marnix) en Brenda (Melanchthon) kwamen even buurten. Ze gaan volgend jaar naar de derde klas. Verbaasd liepen ze door de school: "Wat is er veel veranderd! Alles lijkt veel kleiner dan toen. De wc's zijn verbouwd. Kunnen we weer even computerles krijgen? Wat is dat voor een ding?"

Dat 'ding' is de frisseluchtunit (nieuw dit jaar). De computerles lukte helaas niet. Wel erg leuk om te horen dat de meiden de sneltoetsen nog steeds gebruiken. Veel succes in de derde!