Wij hebben met de zongroep mooie knikkerbanen gemaakt. De banen moesten 8 tot 10 seconden duren. Dit was nog niet zo makkelijk. 

Begin oktober zijn de zongroepen 7 en 8 samen begonnen aan het lesprogramma GAMING van het Wetenschapsknooppunt. De aftrap vond plaats op de Erasmus Universiteit. Daar hebben onze leerlingen het openingscollege gevolgd en kennisgemaakt met professoren en het gebouwencomplex.
Na de herfstvakantie is de lessenserie gaming verder op school uitgerold. Negentien leerlingen zijn elke woensdagochtend in het zonlokaal aan de slag gegaan met wat gaming precies is. Juf Romina en juf Sanne, onze gastdocenten, hebben onze leerlingen kennis laten maken met de onderzoekscyclus (verwonderen, verkennen, onderzoek opzetten, onderzoek uitvoeren, concluderen, presenteren) en de vaardigheden (nieuwe antwoorden bedenken, alles inspecteren, richting bepalen, ideeën delen, begrijpelijk maken, logisch denken).
Elke les zijn de zonners een stap verder gekomen met de processen die er uiteindelijk toe hebben geleid, dat ze weten hoe een interview opgezet kan worden en hoe je een ´serious game´ ontwerpt.
Vragen zoals: Waarom game je? Wat vind je zo leuk aan een spel? Hoe lang game je of hoe lang mag je gamen? Wat voor soort games speel je? Geef je de voorkeur aan een bordspel of aan een online spel en waarom? Heb je wel eens een ´serious game´ gespeeld en wat vind je ervan? kwamen geregeld voorbij.
Afgelopen week was de laatste les en hebben onze leerlingen met elkaar het eigen ontworpen ´serious´ bordspel getest, elkaar beoordeeld en de laatste finishing touch toegepast. Het zijn goed doordachte spellen geworden en we hebben van de nieuwe spellen genoten en geleerd.
Als slagroom op de taart staat er eind januari nog een externe activiteit gepland. Daarover later meer!

Op donderdagochtend zijn de tien leerlingen uit zongroep 6 druk in de weer met o.a. Denksleutels.

Vandaag hadden ze als opdracht een VRAAG-sleutel en die luidde als volgt:Op donderdagochtend zijn de tien leerlingen uit zongroep 6 druk in de weer met o.a. Denksleutels.

  1. Kies een antwoord.
  2. Bedenk daarna vragen die leiden tot dat antwoord.

Probeer maar eens!